Tegels & Sanitair Hoogeveen
Tegels & Sanitair Hoogeveen
Stephensonstraat 12
7903 AV Hoogeveen
0528 271 120 - info@tegelsensanitairhoogeveen.nl
Aangesloten bij
close
Trend: Badkamer in Loft stijl - Trend: Badkamer in Loft stijl Trend: Badkamer in Loft stijl - Trend: Badkamer in Loft stijl

Trend: Badkamer in Loft-stijl

Je bent zelfverzekerd, stoer en je wilt een badkamer die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Maak kennis met jouw evenbeeld: de Loft badkamer. Deze trend laat zich het best beschrijven als robuust, maar zonder ruwe randjes. Loft voelt riant, bevat geraffineerd design, en knipoogt naar de industrie. Nieuwsgierig hoe je van jouw badkamer een heuse loft badkamer maakt? Hier kom je meer te weten over de stijl en bieden we volop inspiratie.

Kenmerkend voor de Loft badkamer

De Loft badkamer gaat over puurheid en grote gebaren. Dit vereist het nodige lef, maar ook oog voor detail. Denk aan een zwart omlijste inloopdouche, matte betonlook of terrazzo tegels, gefreesd houtwerk en gunmetal kranen. Een tikkeltje industrieel, maar dan met een verfijndere afwerking. Soms zelfs zo verfijnd dat het elegantie uitstraalt.

Bekijk alle trends van 2023

Trend: Badkamer in Loft stijl - Loft badkamer Moodboard

Het pure loftgevoel in je eigen badkamer

Wellicht associeer je een loft met oude fabriekspanden of pakhuizen. Klopt, maar dan omgetoverd tot woonruimte waarbij de voormalige functie in ere gehouden is én gezien mag worden. Panden die hun karakter ontlenen aan hun hoge plafonds, grote raampartijen, betonnen vloeren, weinig tot geen binnenmuren en zichtbare draagbalken tegen het plafond. Soms zelfs nog met zichtbare zilverkleurige ventilatiebuizen en elektrakabels tegen het plafond.

Trend: Badkamer in Loft stijl - Het pure loftgevoel in je eigen badkamer
Trend: Badkamer in Loft stijl - Het pure loftgevoel in je eigen badkamer

Een ode aan het origineel

Badkamers in loft stijl bevatten dezelfde architectonische elementen als de oude industriële panden. Voor zover dat kan natuurlijk. Zo zien we zelden echt beton in de badkamer, maar zijn grote grijze betonlooktegels niet weg te denken. In een zwarte omkadering van een glazen douchewand herkennen we de gigantische raampartijen van fabrieken. En de structuur van de houten steunbalken zien we terug in gefreesde houten meubelen.

Bekijk ook: Hout in de badkamer

Evolutie van Loft naar de badkamer

Loft is met haar tijd meegegaan. Ruwe, onbewerkte materialen maken plaats voor verfijnde meubels. Soms zelfs bijna elegant te noemen. Het exterieur blijft stoer ogen, maar wordt verzacht door glooiende vormen als een toog of ronde spiegel. Een vrijstaand bad met een vrijstaande badkraan komen goed tot hun recht in de loft stijl. Ten slotte beperkt loft zich niet langer tot grote ruimtes, maar komt ze ook in kleinere badkamers prima tot haar recht.

Tip: plan een winkelbezoek
 

Trend: Badkamer in Loft stijl - Evolutie van loft naar de badkamer
Trend: Badkamer in Loft stijl - Evolutie van loft naar de badkamer

Zo geef je je badkamer een loft look

Hout en beton blijven prominent aanwezig. Door het karakteristieke houten lijnenspel te integreren in een badkamermeubel, accentwand of zelfs het plafond, geef je jouw badkamer die pure en artistieke uitstraling waar we zo naar verlangen. Ook de donkere kleuren domineren nog in deze stijl, maar vormen niet langer een must. De harde zwarte kleur van kranen maakt plaats voor de subtielere gun metal kleur. En voor de tegels past lichtgrijs of zelfs wit als basiskleur tegenwoordig ook in een Loft badkamer.

Trend: Badkamer in Loft stijl - Collage Loft items

Jouw Loft badkamer is zo samengesteld

  • Grote betonlook wandtegel als basis
  • Donkere betonlooktegel voor de vloer
  • Accentwand in kitkattegels
  • Gun metal kranen
  • Matwitte toiletpot
  • Facet stripes badkamermeubel
  • Zwart omlijste douchecabine

Bekijk onze collectie

Hoe ontwerp je een loft badkamer?

Als je door een loft loopt, voel je de ruimtelijkheid en grootsheid ervan. Dit wil je ook terug laten komen in het badkamerontwerp. Pak het groots aan met een reusachtige raampartij als je vrij uitzicht hebt. Ga voor een donkerbruin houten meubel met zwart omrande spiegels en kies ervoor om een groot deel van de ruimte te betegelen met dezelfde XXL tegel. Maak een statement met een riante en volledig open douche-zone. Toch een douchewand nodig? SOHO van Sealskin is een prachtige wand die perfect past bij de kenmerkende loft-raampartijen. Heb je meer lef? Zet dan de kijk ook eens naar de Yenga douchewand van HSK

Trend: Badkamer in Loft stijl - Hoe ontwerp je een loft badkamer?
Trend: Badkamer in Loft stijl - Hoe ontwerp je een loft badkamer?

Welke tegels passen bij de stijl loft?

In de Baden+ tegelcollectie bieden we ruimte keuze uit tegels die passen in de Loft stijl. Denk aan rustig grijze betonlook of terrazzo tegels. Zelfs met travertinlook tegels leg je een perfecte rustige basis. Wil je het groots aanpakken? Kijk eens naar de XXL tegels of zelfs slabs van Maxfine. Vergeet niet die persoonlijke touch toe te voegen. Waar jouw persoonlijkheid tot uiting komt, is in de accenttegel. Wat dacht je van langwerpige hexagon tegels? Wissel matte tegels af met af en toe een glanzende tegel. Dit maakt het spannend en geeft net die extra touch aan de ruimte. 

 

Badkamers in loft stijl bevatten dezelfde architectonische elementen: hout, kaders, beton en metaal.

De oorsprong van loft

De grondslag van deze trend werd gelegd in de jaren zeventig. In de New Yorkse wijk SoHo om precies te zijn. Daar werden fabrieksruimtes voor het eerst op grote schaal verbouwd tot woonruimte. Dit fenomeen verspreidde zich in de rest van Amerika. Ook in Europa krijgen voormalig industriële steden een nieuw leven. De vraag naar lofts stijgt nog steeds, waardoor ook nieuwbouwprojecten starten met het bouwen van dit type woningen in gebieden die een industrieel verleden missen.

Tip: Bekijk 5 ideeën voor de industriële badkamer
 

Trend: Badkamer in Loft stijl - De oorsprong van Loft
Trend: Badkamer in Loft stijl - De oorsprong van Loft

Lofts blijven ongekend populair

Hoewel lofts zich zelden in de goedkopere prijsklassen bevinden, zijn ze erg gewild. Wellicht is haar populariteit deels te danken aan televisieseries als Seinfeld, Friends, Gossip Girl, Sex and the City en New Girl. Dit doet geen afbreuk aan de grootsheid en het karakteristieke van een loft. Hetgeen waardoor bewoners een gevoel van ruimte, flexibiliteit en vrijheid ervaren. In de moderne architectuur en interieurontwerpen zie je dit open concept volgens loft-principes veelvoudig terug. Zo sloopt men veelvoudig binnenmuren eruit zodat de keuken het middelpunt van de woning vormt. In 2023 zien we de loft-stijl steeds vaker doorgetrokken worden naar de badkamer.

Haal de karakteristieke charme van loft in huis

Loft anno 2023
 

Anno 2023 laat de loft badkamertrend subtiele details zien. Jouw badkamerontwerp til je moeiteloos naar een hoger niveau met een accentwand van kitkat-tegeltjes en indirecte verlichting. De finesse zit ‘m niet alleen in stijlvol ogende producten, zoals die stijlvolle douchewand van HSK. Het zit ‘m ook in kleurgebruik. Door diep donkergrijs te kiezen voor de kranen: gunmetal in plaats van zwart. En hoe mooi is dat om te combineren met een meubel van Bliss Elements? Deze kun je helemaal naar eigen wens samenstellen, zo groots als je durft te dromen. 

Trend: Badkamer in Loft stijl - Loft anno 2023
Deel dit artikel

Meer badkamer inspiratie

 

Trend: Betonlook
in de badkamer

Beton geeft je badkamer een stoere, industriële sfeer. In dit blog laten wij zien hoe je de betonlook toepast in je badkamer.

Lees meer
 

De badkamertrends
van 2023

Ontdek de top 5 badkamertrends voor 2023. Welke trend steelt jouw hart?

Lees meer
 

3x tips voor een
industriële doucheruimte

De industriele stijl kun je goed laten terugkomen in de badkamer. Vooral de doucheruimte geef je snel een stoere sfeer.

Lees meer
Met liefde gemaakt
Afspraak maken